Ulni armët: ‘Paqja e Krishtlindjes’ mbush 103 vjec

Historinë e vërtetë të asaj që quhet ‘Paqja e Krishtlindjes’ nuk do ta mësojmë kurrë; tashmë kanë kaluar 103 vjet dhe dëshmitarë okularë nuk kanë mbetur më. Megjithatë Ndeshja e Krishtlindjes ka hyrë në memorien kolektive për domëthënien e saj  të thellë dhe nuk ka dalë më prej andej.  Ngjarja daton në vitin 1914 gjatë

Vazhdoni leximin →

Festat e Krishtlindjeve, dhurata, ironi e humor mes pilotëve të F1

Kur vijnë Krishtlindjet padyshim mendja të shkon te dhuratat. Tashmë në Botërorin e Formula 1 duket sikur është bërë një traditë që pilotët t’i bëjnë dhurata njëri-tjetrit kjo sipas një sistemi të përcaktuar me short. Nuk kanë munguar ironitë dhe humori në momentin e dorëzimit të këtyre dhuratave nga këta pilotë, sic është rasti i

Vazhdoni leximin →

Krishtlindje të veçanta për basketbollisten seksi

Që në moshën tetë vjeçare ka filluar të luajë basketboll dhe më pas arriti të përzgjidhej në All Stars Games. Por kjo nuk është gjithçka për Valentina Vinjalin. Sportistja seksi ka arritur majat edhe jashtë parketit të një pallati sporti. Mis Italia, pjesmarrëse në disa spektakle, por edhe në kopertinën e revistës Playboy. Ndërsa tani

Vazhdoni leximin →