Historia e “Mbretëreshës së sporteve”

Atletika grupon rreth vetes disa disiplina sportive ku më të frekuentuarat janë vrapimi, kërcimi, hedhja dhe ecja. Atletika është një sport kryesisht individual por këtu bëjnë përjashtim garat mikse. Për herë të parë, garat e atletikës datojnë në vitin 776 para erës së re, por rregullat e epokës moderne që i kanë dhënë formë atletikës

Vazhdoni leximin →

Koleman, e artë botërore me 9”76, por sa “baltë” sprinti i atletikës!

Një gazetë e njohur europiane shkruajti pas finales së 100 metrave se gara “mbretëreshë” e sportit “mbretëreshë” nuk i ka punët aspak mirë. Edhe pse Kristian Koleman shkëlqeu në stadiumin “Halifa” të Dohës në Katar, me kohën e shkëlqyer 9”76, sërish faktet janë të tilla që e bëjnë këtë disiplinë “të turpërohet”. “Nëntë nga 10

Vazhdoni leximin →

Dikur ka qenë kriminel dhe narkoman, kurse tani kampion bote!

“Unë, për pak, preka fundin, kam qenë pranë vdekjes dhe kam përjetuar ferrin e vërtetë, ndërsa droga po më çonte drejt vetëshkatërrimit. Nuk kam lënë gjë pa bërë, kam grabitur shtëpi, kam vjedhur telefona dhe gjera të tjera, vetëm që të blija drogë”, pranon sot atleti jugafrikan Luva Manjonga që u shpall, ditët e fundit,

Vazhdoni leximin →