Një arbitre femër në Serinë A? Ende nuk mund të bëhet!

E ka emrin Maria Sole Ferrieri Kaputi, është gjyqtare e futbollit italian dhe cilësohet “e paracaktuar”. Pra, vetë fati duket se dëshiron që kjo vajzë 32-vjeçare të jenë “udhërrëfyese” për arbitret femra në Serinë A. Ende nuk ka ardhur ajo ditë, ndërsa pritej që të ndodhte këtë javë. Nuk qëlloi kështu, pasi dezinjatori Xhanluka Roki

Vazhdoni leximin →

E shkruan “Bild”: Edhe në Champions … gjyqtare kryesore femër!

Gazeta gjermane, “Bild”, njofton se Bibiana Shtainhaus, ka shumë mundësi, që të bëhet së shpejti gjyqtarja e parë femër në Champions-in evropian, duke filluar nga sezoni 2019-2020. Ajo, tanimë, gjykon në ndeshjet e Bundesligës së parë gjermane, këtë sezon, ndërkohë që, sipas rregullave të UEFA-s, gjyqtarët dhe gjyqtaret mund të gjykojnë në ndeshje ndërkombëtare, nëse,

Vazhdoni leximin →