WADA dënon Rusinë për dopingun, por skuadra e futbollit mund të jetë në botëror pa flamur

Agjencia Botërore Antidoping, WADA dënoi Rusinë me përjashtim  nga të gjithë kompeticionet sportive ndërkombëtare për shkak te manipulimit të të dhënave të sportistëve me doping nga ana e laboratorit antidoping në Moskë. Një ndëshkim ky që prek Lojërat Olimpike të Tokios në 2020, ato Dimërore të Pekinit në 2022 dhe Botërorin e futbollit në Katar

Vazhdoni leximin →

WADA, akuza për doping; Rusia rrezikon përjashtimin nga Lojërat e Tokios

Rusia rrezikon përjashtimin nga Lojërat Olimpike të Tokios të vitit 2020. Agjencia botërore Antidoping ka ngritur akiza të forta për sportin e këtij vendi teksa ka deklaruar se strukturat antidoping në Rusi nuk janë konform normave ndërkombëtare. Nëpërmjet një komunikate për shtyp, WADA theksoi se Komiteti i rishikimit rekomandoi që Agjencia Ruse Antidoping të pezullohet

Vazhdoni leximin →

Rusia dhe Dopingu; sanksione të reja? IAAF konfirmon skualifikimin

Tre javë për t’u përgjigjur, përndryshe atletika ruse mund të përballet me sanksione të reja. Agjencia Botërore Antidoping, WADA,  vendos sërish Rusinë në shënjestrën e saj pasu zbuloi disa mospërputhje tek të dhënat e marra nga laboratori I Moskës. Në shënjestrën e WADA janë të dhënat që laboratori antidoping I Moskës I dërgoi në muajin

Vazhdoni leximin →

Dopingu e mundi Olimpiadën, përse dështoi Rio 2016?

Duket sikur bëhet fjalë për një lojë fëmijësh, jo për konkurrimin sportiv më të madh të botës. E pra, kjo është e vërteta për Lojrat Olimpike të Rio de Zhaneiros. Dopingu, rreziku ndoshta më i madh sportiv, doli më i fortë sesa organizatorët dhe sesa komitet olimpike pjesëmarrëse, dhe për këtë nuk ka asnjë dyshim.

Vazhdoni leximin →