Regbi, fitore historike e Italisë në Kupën e 6 Kombeve

Kishte 36 humbje radhazi, një seri që dukej se nuk do të përfundonte kurrë, ndërsa të kaltrit dukeshin si “viktimat e paracaktuara” në Kupën më të madhe të regbisë në Europë. Gjithsesi, edhe të vegjlit mund të fitojnë, e mund të thyejnë të mëdhenjtë dhe Italia ia doli pikërisht ndaj Uellsit, madje në Kardif. Një

Vazhdoni leximin →

Kush është rekordi i mungesave? Në regbi, Uellsit i mungojnë 19 ndaj Australisë!

Skuadra britanike shkon në provën e fundit të vjeshtës në stadiumin “Princëror” (Principality Stadium) të Kardifit këtë të shtunë me probleme të mëdha. Ekipit kombëtar të regbisë së Uellsit me shumë gjasë do t’i mungojnë plot 19 lojtarë ndaj Australisë, dhe nga këta janë 16 sulmues e 3 mbrojtës. Disa nga sulmuesit kryesorë janë Xhons,

Vazhdoni leximin →

Sporti në Zelandën e Re është në polemika për “të bardhën” dhe “të zezën”!

Jetojmë kohë ndryshimesh dhe kërkesash për më shumë liri, mundësi dhe barazi, por jo rrallë kaq keqkuptime, ndjeshmëri të tepërt dhe skajshmëri. Në Zelandën e Re po qarkullon ideja që ekipi kombëtar i futbollit të mos quhet më “Oll Uajts” (All Whites), pra “krejtësisht i bardhë” sepse konotacioni duket racist. Në të vërtetë, ky emër

Vazhdoni leximin →