Përse Hazari festoi golin me “veshllapushët”dhe llapën përjashte

Eden Hazari në ndeshjen e fundit të Premier Ligës kundër Uest Hemit e arriti pothuajse i vëtëm fitoren 2-0, duke sënuar dy gola dhe duke treguar një performancë të shkëlqyer. Goli i tij parë ishtë një nga më të bukurit në karrierën e tij, pasi ai dribloi tre-katër lojtarë kundërshtarë, para se të shënonte me mjeshtri në portën e Uest Hemit.
Shënimin e golit të parë ai e festoi në një mënyrë të pazakontë për të, duke i vënë të duart më pëllëmbë të hapura pranë veshtëve të tij e duke nxjerrë gjuhën jashtë dhe duke i bërë tifozët që të hamendësojnë për kuptimin e këtij gjesti.
Media angleze e zbuloi shpejt kuptimin e gjestit të mësipërm të Hazarit, duke shkruar se në këtë mënyrë futbollisti belg shprehu respektin për idhullin e tij të fëmijërisë – futbollistin argjentinas Huan Roman Rikelme që i festonte golat në të njëjtën mënyrë.
Sfidanti.al