Katalonja ka një krenari të re: Quhet Xhirona, dhe jo Barcelona

Xhirona është pjesë e eurozonës dhe ajo nuk është më një hit, por një realitet i prekshëm në futbollin spanjoll. Për këtë fakt dëshmojnë edhe rezultate e fundit të këtij ekipi katalonjas.

Në ndeshjen e fundit, Xhirona mundi 2-0 Deportivo La Korunjën. Disiplina taktike serioze që zbaton ky ekip, e ka çuar atë deri në vendin e 6-të në La Ligën spanjolle dhe, tani, ai mund të shpresojë realisht për një vend në konkurrimin evropian.

Sfidanti.al