“Kielinigkajt”, kapiteni i Italisë krijon një fjalë të re në gjermanisht!

E shpjeguar për kuptimin që ka, është e tillë: T’i shikosh gjërat në mënyrë pak më lirshëm, të jesh edhe i gëzueshëm, edhe pak serioz, ta bësh punën tënde në mënyrën më të mirë të mundshme dhe të kënaqesh sa më shumë që të kesh mundësi”. Kjo është fjala e re në fjalorin e gjuhës gjermane, krijuar pas Europianit nxitur nga kapiteni i Italisë, Xhorxho Kielini. “Kielinigkajt” (Chiellinigkeit) është fjala e re, dhe duket se juventini i përshtatet plotësisht.

Sfidanti.al