Çeferini tallet me futbollistët profesionistë: Mos ju duket gjë vetja punëtorë fabrike!

Dikur, nja 70 vjet më parë, në Angli ishte një trajner i shquar si Sër Mat Basbi që u thoshte lojtarëve të tij se të shtunave duhej të jepnin maksimumin për të kënaqur punëtorët e fabrikave, që robëtoheshin gjithë javën për t’u kënaqur me një ndeshje futbolli. Aleksandër Çeferin gjithashtu flet për binomin futbollistë-punëtorë, veçse

Vazhdoni leximin →

Botërori 2022, skandalet nuk mbarojnël; punëtorët nuk paguhen

Skandalet nuk iu ndahen organizatorëve të Botërorit 2022 që kane të bëjë me punëtorët që janë të punësuar në kantieret për ndërtimin e stadiumeve të këtij evenimenti. Sipas një raporti të ‘Amnesty International’, dhjetëra punëtorë që janë kryesishtt nga Nepali, India dhe Filipinet nuk kanë marrë pagën e tyre prej muajsh. Në bazë të përllogaritjeve,

Vazhdoni leximin →