Kulmi i skandalit: Isinbajeva pranon se në Rusi mbizotëron dopingu

Federata e Atletikës së Rusisë, sikurse dihet, vitin e kaluar, u pezullua, pas raportit të publikuar nga agjencia botërore e antidopingut, ËADA, ndërkohë që Federata Botërore e Atletikës (IAAF), javën e kaluar, konfirmoi se ky pezullim është ende në fuqi. Megjithëse shumëkush u përpoq që ta justifikonte një “komplot” të tillë kundër Rusisë, përdorimin e

Vazhdoni leximin →

Dopingu e mundi Olimpiadën, përse dështoi Rio 2016?

Duket sikur bëhet fjalë për një lojë fëmijësh, jo për konkurrimin sportiv më të madh të botës. E pra, kjo është e vërteta për Lojrat Olimpike të Rio de Zhaneiros. Dopingu, rreziku ndoshta më i madh sportiv, doli më i fortë sesa organizatorët dhe sesa komitet olimpike pjesëmarrëse, dhe për këtë nuk ka asnjë dyshim.

Vazhdoni leximin →