Dopingu, Rusia apelon në CAS vendimin e skualifikimit

Në 9 dhjetor Agjencia Botërore Antidoping vendosi të  përjashtojë Rusinë nga të gjitha eventet sportive për 4 vjet për shkak të skandalit të dopingut.  Kjo solli edhe reagimin e Agjencisë Ruse Antidoping, RUSADA që u hodh në kundërsulm duke e apeluar këtë vendim të WADA në Gjykatën e Arbitrazhit Sportiv në Lozanë që e lë

Vazhdoni leximin →

WADA dënon Rusinë për dopingun, por skuadra e futbollit mund të jetë në botëror pa flamur

Agjencia Botërore Antidoping, WADA dënoi Rusinë me përjashtim  nga të gjithë kompeticionet sportive ndërkombëtare për shkak te manipulimit të të dhënave të sportistëve me doping nga ana e laboratorit antidoping në Moskë. Një ndëshkim ky që prek Lojërat Olimpike të Tokios në 2020, ato Dimërore të Pekinit në 2022 dhe Botërorin e futbollit në Katar

Vazhdoni leximin →

Rusia dhe Dopingu; sanksione të reja? IAAF konfirmon skualifikimin

Tre javë për t’u përgjigjur, përndryshe atletika ruse mund të përballet me sanksione të reja. Agjencia Botërore Antidoping, WADA,  vendos sërish Rusinë në shënjestrën e saj pasu zbuloi disa mospërputhje tek të dhënat e marra nga laboratori I Moskës. Në shënjestrën e WADA janë të dhënat që laboratori antidoping I Moskës I dërgoi në muajin

Vazhdoni leximin →