IOC lëshon kufizime të reja për atletët nga Rusia dhe Bjellorusia

Zëvendëspresidenti i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC) John Coates nuk është i sigurt se sa atletë rusë do të garojnë si atletë neutralë në Lojërat e Parisit, por mendon se do të jenë deri në 40 pjesëmarrës. Nën sanksionet e vendosura për shkak të pushtimit rus të Ukrainës në vitin 2022, për të cilin Bjellorusia e përkrahu, IOC po lejon vetëm disa atletë rusë dhe bjellorusë të konkurrojnë në Paris nën kufizime të rrepta. Përfshirja e atletëve neutralë mbetet një çështje e diskutueshme, me Ministrin e Jashtëm të Ukrainës, Dmytro Kuleba që e përshkruan vendimin e dhjetorit për t’i lejuar ata si “të turpshëm” dhe kryebashkiaku i Parisit Anne Hidalgo tha javën e kaluar se shpresonte që ata të mos vinin.

“Çështja është se sa prej tyre do të jenë gjithashtu atje, sepse ata nuk do të jenë në asnjë sport ekipor sepse nuk mund të konkurrojnë si Rusia”, deklaroi Coates në edicionin e së dielës të Daily Telegraph të Sidneit.

sfidanti.al