Prapë rrezik: Rusia ka bërë shume pak në luftën kundër dopingut

Atletët  rusë rrezikojnë që të qëndrojnë të përjashtuar nga evenimentet më të rëndësishmë për më shumë kohë nga sa është menduar. Kjo është ajo që ka lënë të nënkuptohet presidenti i Federatës Ndërkombëtare të Atletikës, Sebastian Coe kur ka deklaruar se ka mbetur i zhgënjyer nga Rusia  në lidhje me masat e marra për të luftuar fenomenin e dopingut.

‘Nuk është bërë asnjë përmirësim i dukshëm nga Rusia-tha Sebastian Coe-sigurisht po bëhen kontrolle, por janë të kufizuara. Komitetet hetuese ruse po vazhdojnë të refuzojnë dhënien e kampionëve të pasaportave biologjike të atletëve tek laboratorët e pavarur’ .  Skandali i dopingut në atletikën ruse shpërtheu në vitin 2015 pas një raporti të publikuar nga Agjencia Botërore Antidoping.  Kjo solli edhe përjashtimin e Federatës Ruse të Atletikës nga të gjitha aktivitetet përfshirë edhe Lojërat Olimpike të Rios në 2016 dhe Botërori i Londrës

sfidanti.al