MotoGP, doping; Iannone mbetet ‘I pezulluar’ por del prova që mund ta lirojë nga akuzat

Pezullohet gjykimi për Andrea Iannone. Pasi morën në dorëzim provën mbrojtëse të shfaqur nga avokati I pilotit të Aprilias, Antonio De Rensit, gjyëtarët e Federatës Ndërkombëtare të Motociklizmit, morën 5 ditë kohë për të vijuar hetimet për cështjen e dopingut të italianit. Prova e paraqitur ishte rezultati I një analize të bërë mbi flokët e

Vazhdoni leximin →

Dopingu, Rusia apelon në CAS vendimin e skualifikimit

Në 9 dhjetor Agjencia Botërore Antidoping vendosi të  përjashtojë Rusinë nga të gjitha eventet sportive për 4 vjet për shkak të skandalit të dopingut.  Kjo solli edhe reagimin e Agjencisë Ruse Antidoping, RUSADA që u hodh në kundërsulm duke e apeluar këtë vendim të WADA në Gjykatën e Arbitrazhit Sportiv në Lozanë që e lë

Vazhdoni leximin →

MotoGP, Ianone pozitiv në testet antidoping, FIM e pezullon

Federata Ndërkombëtare e Motociklizmit pezulloi Andrea Ianonen pasi rezultoi pozitiv në një kontroll antidoping, Analiza në kampionin e urinës së pilotit të Aprilias u krye në një laborator të akredituar të ËADA në Kreisha në Gjermani nga ku rezultoi se pozitiviteti I Ianones për steroid androgenë anabolizantë dhe e gjithë kjo ndodhi në 3 nëntor

Vazhdoni leximin →

Rusia dhe Dopingu; sanksione të reja? IAAF konfirmon skualifikimin

Tre javë për t’u përgjigjur, përndryshe atletika ruse mund të përballet me sanksione të reja. Agjencia Botërore Antidoping, WADA,  vendos sërish Rusinë në shënjestrën e saj pasu zbuloi disa mospërputhje tek të dhënat e marra nga laboratori I Moskës. Në shënjestrën e WADA janë të dhënat që laboratori antidoping I Moskës I dërgoi në muajin

Vazhdoni leximin →