Formula 1, Force India ne shitje per shkak falimentimi

Kronike e nje situate te paralajmeruar; titujt e romanit te famshem Gabriel Garsia Markez pershtatet ne cdo lloje situate ne boten sportive. Kete radhe gjithcka lidhet me Formula 1 e me konkretisht me Force Indian.

Kjo skuderi ka dale ne shitje per shkak falimentimi dhe Gjykata e Londres ka percaktuar edhe nje administrator te saj, dicka qe pritej prej kohesh. Mesohet se gjithcka nisi me Ceko Perez i cili denoncoi mospagesen e 4 milione Eurove nga ana e skuadres, nderkohe qe flitet se edhe Mercedes pretendon shlyerjen e 11 milione Eurove nga Force India.

Pavaresisht rritjes se kapitalit me 30 milione Euro, per Gjykaten e Londres situata ishte e pazgjidhshme per Force India. Kjo e fundit e ka pranuar qe eshte ne gjendje kritike dhe tashme po flitet per ekzistencen e 3 bleresve te mundshem te kesaj skuadre. Mes ketyre bleresve duket se eshte edhe Lorens Stroll, babai i pilotit Lens Stroll qe eshte ne listen e miliardereve te Forbes.

Sfidanti.al