Atletika ruse ende ne telash; IAAF mban me fuqi pezullimin e saj

Atletika ruse eshte ende ne telash. Federata Nderkombetare e Atletikes ka lene ne fuqi pezullimin nga aktivitetet ye asaj ruse edhe pse jane vene re permiresime ne kontrollin e dopingut nga ana e saj.

Drejtues qe qeverise se atletikes boterore Federata Ruse e Atletikes duhet te plotesoje edhe 3 kritere per te fituar besimin e plote te IAAF. Se pari, Federata Ruse duhet te paguaje kostot e detyrave te vene nga WADA.

Se dyti ajo duhet te pranoje se ka pasur nje konspiracion te Ministrise Ruse te Sporteve per te orkestruar dhe mbuluar dopingun ne sport qe u zbuluan edhe nga WADA ne 2015 dhe se fundi autoritetet ruse duhet te testojne kampionet e rasteve qe dyshohen per doping te sinjalizuara nga WADA.

Sfidanti.al