Tonali rrëfen vesin e basteve: U mundova t’i jepja fund

Sandro Tonali do të paguajë. Ai bëri një gabim dhe e pranoi. E kanë kapur në flagrance, ka humbur 300 mijë euro. Dukej i tmerruar dhe fajtor. Por ai gjithashtu u përpoq të shpjegonte atë impuls të papërmbajtshëm: “U përpoqa të ndaloja bastet – raporton La Repubblica -. Ato baste në platformat ilegale të lojërave do t’i kushtojnë atij një ndalim 10 muajsh, ku do të humbasë Champions League dhe Premier League me Neëcastle dhe mbi të gjitha Kampionatin Evropian me Italinë, nëse padyshim kualifikohet, përveç pjesës së parë të ardhshme të sezonit. Një goditje e madhe për një kampion dhe një djalë si ai, ende në fillimet e karrierës.

Skualifikimi i Tonalit do të jetë përfundimtar sot dhe do të hyjë në fuqi nesër, pikërisht kur Neëcastle të kthehet në fushë për të sfiduar Ëolverampton-in, por që dispozita të jetë e vlefshme në Angli, do të duhet të vijë ndërkombëtarisht nga UEFA dhe FIFA. Procedura mund të marrë kohë, por Federata e Futbollit tashmë po punon për të siguruar që të jetë në kohë.

Nëse nuk arrin në kohë, Neëcastle do të vendosë nëse do ta lërë të luajë apo jo. Ndërkohë Sandro do të trajtohet nga psikiatri Gabriele Sani, ku do të ketë edhe takime edukative 8 mujore, në të cilat do të vërë në dispozicion përvojën e tij për fëmijët e shkollave të futbollit.

sfidanti.al