Trofeu i vertete i Partizanit…lufta per milionat e zhdukuara ne FSHF

Pas sqarimit të Federatës Shqiptare të Futbollit në lidhje e Fondin e Solidaritetit të UEFA-s, skuadra e Partizanit reagoi sërish duke kërkuar transparencë me dokumente nga institucioni më i lartë i futbollit në vend.

“Nga përmbajtja e rrëmujshme e deklaratës nuk faktohet apo dokumentohet asgjë nga ato që ky drejtor i ri pretendon lidhur me përfitimet e FK Partizanit nga fondi i solidaritetit të UEFA-s, veçanërisht për tre vitet e gjashtë muajt e fundit për të cilat kemi shfaqur më shumë interes, e për rrjedhojë ngrihen edhe më shumë pikëpyetje”, thuhet në deklaratën zyrtare të skuadrës të firmosur nga Sekretari i Përgjithshëm, Gerald Burba.

Ky i fundit thotë se FSHF ka dalë me dy qëndrime të ndryshme deri më tani për të shpjeguar se ku kanë shkuar paratë që duhet të përfitonin “demat”, që sipas këtyre të fundit, nuk i kanë marrë.

“Nëse dje (e enjte) pretendohej se fondi është shfrytëzuar për të shlyer borxhet e Partizanit sot (e premte) na del një deklaratë tjetër ku pretendohet se Partizani s’ka borxhe të mbartura dhe fondi nuk është akorduar sepse Partizani nuk mund ta përfitonte se nuk ka qenë pjesë e Kategorisë Superiore. Pra cilën të besojmë? Citohet që një pjesë e fondit për sezonin 2014-2015 është shfrytëzuar për financimin e fushës me bar artificial. Mirë do të ishte nëse Partizani do të kishte fusha në pronësi, por dihet botërisht që deri aktualisht Partizani nuk ka fusha në administrim apo pronësi”, vijon deklarata.