Shalke, polemika mbi presidentin: Në Afrikë bëjnë shumë fëmijë

Shpërthejnë polemikat për racizëm te Shalke 04. Klubi gjerman po vlerëson mundësinë për të përjashtuar presidentin Klemens Tënis për disa fraza të thëna gjatë një diskutimi rreth ndryshimeve klimaterike. Tënies në fakt mësohet se ka thënë se në Afrikë lindin shumë fëmijë duke propozuar si zgjidhje, përdorimin e parave të siguruara nga taksat për ndërtimin e 20 centraleve elektrike në vit.

‘Në këtë mënyrë, afrikanët do të ndalin prerjen e pemëve dhe të bëjnë fëmijë kur është errësitë-ishte fraza që e ka vënë Klemens Tënis në vorbullën e polemikakave, një frazë që nuk kaloi pa u vënë re dhe tani ai rrëzikon të vuajë pasoja të rënda për shkak të saj

sfidanti.al