Barcelona, ​​Font kërkon dorëheqjen e Laportës

Nuk ka kurrë paqe në Barcelonë. Víctor Font, ish-kandidati presidencial, i ka dërguar një letër Joan Laportës në të cilën i kërkon të japë dorëheqjen si president i klubit nëse nuk ka forcë për të ecur përpara përballë situatës aktuale, “për shkak të kompleksitetit të momentin dhe rezultatet e dobëta të marra nga viti 2021”, duke e bërë përgjegjës për menaxhimin e dobët. Font shton se është një brez i ri i gatshëm dhe i përgatitur për ta transformuar klubin, për ta modernizuar dhe për ta sjellë, një herë e përgjithmonë, në vendin që meriton. Pasi mësoi se një furnizues i klubit kontribuoi në ruajtjen e garancisë që lejoi Laportan të merrte detyrën, Font gjithashtu beson se imazhi i klubit është prekur edhe nga rasti Xavi dhe gjithashtu kujton se në ditët në vijim klubi do të duhet të marrë masa shumë të rëndësishme në çështjet ekonomike. “Situata është se klubi është ende në humbje dhe ka mbetur shumë pak kohë për të gjetur një investitor që do të vërtetojë shitjen e 49% të Barça Studios për 400 milionë, një vlerë joreale dhe shumë më e lartë se ajo që tregu është i gatshëm të paguajë”. Font kërkon që kompania të mos kryejë asnjë transaksion të dyshimtë që çon në probleme të ardhshme si shitja e aktiveve ose lojtarëve strategjikë ose të arrijë marrëveshje si ajo e negociuar me Nike për të pastruar llogaritë.

sfidanti.al