Arbitrat e korruptuar ne Afrike; 21 te skualifikuar e pezulluar perjete

Konfederata Afrikane e Futbollit perdor grusht te hekurt mbi arbitrat e korruptuar. Qeveria e futbollit ne Kontinentin afrikan mori masa te forta ndeshkuese per 21 gjyqtare qe jane vene ne qender te nje skandali te madh korrupsioni.

CAF vendosi te pezulloje perjete 7 arbitra ganeze, ndersa 14 arbitra te tjere nga vende te ndryshme i denoi me skualifikim prej 10 vitesh. Ky skandal u zbulua pas nje investigimi te gazetareve qe nxori ne drite disa raste te marrjeve te ryshfetit nga arbitra e asistente mes te cileve ishte dhe arbitri kenian Aden Manxh Marua qe ishte parashikuar te merrte pjese ne Boterorin e Rusise.

Sfidanti.al