Sporti në Zelandën e Re është në polemika për “të bardhën” dhe “të zezën”!

Jetojmë kohë ndryshimesh dhe kërkesash për më shumë liri, mundësi dhe barazi, por jo rrallë kaq keqkuptime, ndjeshmëri të tepërt dhe skajshmëri. Në Zelandën e Re po qarkullon ideja që ekipi kombëtar i futbollit të mos quhet më “Oll Uajts” (All Whites), pra “krejtësisht i bardhë” sepse konotacioni duket racist. Në të vërtetë, ky emër

Vazhdoni leximin →

Bolt realizon endrren; firmos me skuader futbolli.

Eshte rekordmen i botes ne 100 dhe 200 m e ka 8 medalje te arta Olimpike, megjithate kjo nuk e pengon xhamjakanin  te enderroje per futbollin. Ne fakt Bolt duket se e ka bere realitet endrren e tij pasi sipas nje mesazhi te tij ne Twitter, ai ka firmosur me nje skuader futbolli por nuk

Vazhdoni leximin →