Nadal, një kampion që bashkon fëmijën me mamanë

Nadal është një kampion i madh i tenistit edhe kur nuk është në formën e tij të shkëqyer. Kampioni spanjoll, në një turne ekzibicioni në Majorka, ka ndërprerë ndeshjen pasi një mama e shqetësuar po kërkonte fëmijën e saj të humbur, ndofta edhe për meritë të talentit të Rafael Nadal që huton shpesh fëmijët me spektaklin e tij.

Kur kundërshtari i tij priste që Nadal të goditse topin, Nadal ndiqte skenën tek shkallët e stadiumit, derisa mamaja dhe fëmija u gjetën nën një breshëri duatrokitjesh. Spanjolli ka dhuruar një buzëqeshje tipike kampionësh dhe ka komentuar në fund të ndeshjes: “ Në tenis askush nuk humbet, ngaqë është sporti që i bashkon më shumë njerëzit”