‘Baby Jordan’ në basket; 13 vjecarja Xhejdën Njuman vendos rekord, 70 pikë në një ndeshje

Mbajeni shënin emrin Xhejdën Njuman; basketbollisten 13 vjecare që po habit botën e kësaj disipline sportive dhe qe konsiderohet si ylli i ri i tij. Videot ku ajo Xhejdën shfaq të gjithë talentin e saj kanë filluar të publikohen më herët në internet, kur ajo ishte 9 vjecare, por këtë radhë ajo bën dicka tjetër.

Në ndeshjen më të fundit të saj, Xhejdën Njuman e quajtur ndryshe si ‘Baby Jordan’ që më parë ka mundur edhe Stiven Kërri në sfidën e gjuajtjeve, arriti të shënojë 70 pikë, 51 nga të cilat nga distanca duke vendosur një rekord të ri për moshën e saj. Në këtë ndeshja ajo bëri 24 tentativa në gjuajtjet për 3 pikë, duke u treguar e saktë në 17 prej tyre

sfidanti.al