A mund të goditet busti i  “perëndisë së topit”, Leo Mesi..

Cili mund të ketë kurajon të prekë, pale të shkatërrojë statujën e një “perëndie”?  Bota është prishur dhe nuk pyet as për ata që ndihmojnë që futbolli të ketë më shumë buzëqeshje. Ju kujtohet  monumenti i Leo Mesit në Buenos Aires, në vendin e quajtur del la Gloria.  E pabesueshme, por mëse e vërtetë, është dëmtuar nga një grup vandalësh.  Për momentin janë të panjohur,  por me gjuhën e futbollit janë të njohur si  “vrasësit”  e vlerave humane.

Skulptura, e cila ishte inaguruar një vit më parë,  për të bindur yllin e Barcelonës që të ndryshonte mëndje për t’u rikthyer me nacionalen e Argjentinës,  ka marrë goditje në lartësinë e bustit , madje është zhdukur edhe koka. Komuna e Buenos Aires është aktivizuar menjëherë për restaurimin e bustit,  që vetëm 6 muaj më parë ishte inaguruar me bujë.  Në këtë vend të quajtur de la Gloria janë edhe bustet e ish-tenistes Gabriele Sabatini dhe basketbollistit Manu Xhinobili, të cilët, për fat,  nuk janë prekur nga dhunuesit.

Sfidanti.al