Kristiano Ronaldo: Me të vërtetë kam nevojë për armiq!

Shpesh ndodh që kënaqet me atë që ka bërë, dhe nuk ka si bëhet ndryshe. Një njeri si Kristiano Ronaldo që prej 13 vjetësh krijon titujt e mëdhenj dhe kryesorë të mediave, do të donte aq shumë të shijonte atë që ka arritur. Tepër i famshëm, tepër i pasur, tepër simpatik, por gjithsesi të gjitha këto nuk mjaftojnë. Që niveli i tij të mos bjerë tek “i mirë”, numri 7 i Realit kërkon edhe një element tjetër në mozaikun e tij.

“Futbolli më ka mësuar që të duhet të përdor njerëzit negativë për t’u motivuar, – thotë ai në një intervistë për “Revistën e Trajnerit” (Kouç Magazin), – kam me të vërtetë nevojë për armiqtë e mi”. Cilët janë këta armiq dhe çfarë bën Ronaldo me ta? Portugezi nuk sqaron, por besohet se në “çetën” armike janë gazetarët që e kanë kritikuar, personalitetet që i kanë dalë kundër, trajnerët apo futbollistët e mëdhenj rivalë. Natyrisht, nuk mund të ishin njerëz të zakonshëm të cilët nuk kanë mundësi të dalin në gazeta apo televizione.

Besohet se CR7 imagjinon fotografinë e tyre përpara portave kur gjuan topin nga aksionet e lojës, penalltitë apo goditjet e dënimit. Kjo, me siguri, i jep më shumë energji që të shënojë gol. Gjithsesi, intervista për revistën nuk ishte vetëm për negativët. Po trajnerët?

“Ferguson ka qenë si baba për mua, – kujton 31-vjeçari, – Zidan bën pjesë tek të mëdhenjtë, pasi di të krijojë marrëdhënie të shkëlqyera me skuadrën në dhomën e zhveshjes, ndërsa Murinjo ka qenë i vetmi që ka analizuar gjithçka në detajet më të vogla”. Kush ka qenë mbrojtësi më i vështirë për të? Eshli Koul, thotë Kristiano, ai nuk më linte të merrja frymë.

Çfarë do të thotë Mesi për të? “Nuk jemi miq, por e respektojmë njëri-tjetrin, nuk ka asnjë rivalitet ndaj nesh, i vetmi rivalitet ekziston vetëm nëpër media”, – përfundon Kristiano Ronaldo.

B. Kuka