Euro 2024; Gjermania vendos kandidaturen per organizimin.

Gjermania vendos kandidaturen per organizimin e Evropianit te Futbollit te vitit 2024. Federata Gjermane e Futbollit mepermjet presidentit te saj, Rajnhard Grindel ka dorezuar dokumentacionin perkates tek Sekretari i Pergjithshem i UEFA, Teodor Teodoridis ne Nion te Zvicres.

Ai ishte i shoqeruar nga Sekretari i Pergjithshem i DFB, Fridrih Kurtius, ambasadori per kandidaturen e Gjermanise per EURO 2024 Filip Lahm dhe ambasadorja e DFB per integritetin, Selia Shashiç.

Federata Gjermane e Futbollit e shfaqi interesin e saj per te organizuar Evropianin e 2024 ne vitin 2017 dhe tani pas nje viti dorezoi dokumentacionin e prezantimit te kandidatures per organizimin e ketij evenimentit vetem pak dite perpara afatit perfundimtar ne 27 prill.

Sfidanti.al