Po i vjen fundi “derbit” të bojkotit? Mos thoni.. ishte ndeshje e trukuar…

Në futbollin tonë, sidomos në kohën e diktaturës,  mbledhjet kanë qënë pjesë e rëndësishme e “lojës”.  Kishte një rregull të pashkruar: kur humbisje apo nuk “flisje” siç duhet në fushë, modoemos do të luaje për “fitore” në mbledhje. Në kohën e sotme, tamam në vitin 2020,  është thyer rekordi i diktaturës : s’ka futboll prej javësh për shkak të bojkotit, dhe loja është spostuar vetëm nëpër mbledhje, ku Qeveria dhe Futbolli vazhdojnë “derbin”, madje  betohen se është ndeshje e vërtetë, aspak e trukuar.

Sikur të kishte gojë topi i futbollit, do të kuptonim se bojkoti është alibia më groteske në ekonominë e klubeve të futbollit, të cilat  pasi kanë humbur barrën e vajit nder vite për meritë të FSHF-së dhe pronarit të saj ,  po këmbadoren pas  “kokrrës së ullirit”. Sikur t’i kemi zgjedhur me dorë qysh në maternitet, s’ka burrë futbolli që të bëjë pyetjen historike: çfarë është bërë me miliona eruo që ka sjellur UEFA dhe FIFA tërë këto vite, që pastaj të luajmë “finalen” me Qeverinë?

Edhe pse pas çdo mbledhje thuhet se ..po shfaqet  drita në fund të tunelit të bojkotit, dhe përqindjet e kërkesave  po lëvizin në favor të “çunave të futbollit”, si nuk doli një ekonomist nga shteti që t’i shpallte  FSHF-së dhe kreut të saj   sa miliona kanë  llufitur nga Bashkitë.. të gjithë   klubet e futbollit ne keto vite. Si nuk doli një koleksionues votash, nga ata që kanë katër sy në   Asamble,  që t’i thoshte presidentit Duka se po e shalon fronin e futbollit me votat e Bashkive. Si nuk doli një “spiun financash” që të shpallte shifrën e superkolme  se sa miliona euro  janë hedhur tek stadiumet e Elbasanit, Shkodrës e Tiranës bashkë (Kukësin nuk po e fusim)!  I vetmi  stadium ku Shteti u tregua “koprac”, ku fali vetëm tokën (shtepine e Dinamos)  dhe s’dha asnjë kacidhe euro ..janë zyrat stërmadhe të Federatës…

Sfidanti.al