F1, Marina Bay modifikohet, pistave Singaporit shkurtohet

Ndalesa e radhes ne Boterorin e Formula 1 do te jete ne Singapor. Pilotet do te garojne ne pisten e Marina Bay e cila ka pesuar disa ndryshime. Keshtu kthesat 16 dhe 17 te kesaj piste jane modifikuar ne menyre te tille qe sollen edhe shkurtimin e saj me…2 metra nga 5.065 km ne 5.063 km. Ajo qe mbetet per t’u pare eshte nese ky modifikim i pistes do te ndikoje ne kohet e xhirove te piloteve.

Persa i perket gares, distanca totale e saj ka zbritur ne 308.706 km. Por jo vetem kaq, Hamilton e koleget e tij do te perballen edhe me asfalt te ri ne pjese te caktuara te pistes. Ndryshimi do te jete ne kthesen 1, mes ktheses 5 dhe 7, mes kthesave 15 e 17 dhe ne ktheseb 23.

Boterori i Formula 1 kryesohet nga piloti i Mercedes, Ljuis Hamilton i cili ka krijuat nje avantazh prej 30 pikesh me rivalin e tij, pilotin gjerman te Ferrarit, Sebastian Fetel.

Sfidanti.al