Antetokumbo: Unë dua që t’i fitoj titujt në shtëpinë time!

Deri në fund të vitit të kaluar ekzistonte frika se ai do të vendoste për të “emigruar”. Me gjasë, Janis Antetokumbo nuk ishte i kënaqur në një vend të vogël basketbolli si Miluoki, një qytet me rreth 600 000 banorë, dhe mund të zgjidhte qendrat e mëdha urbane për të fituar titullin në NBA, si Los Anxhelosin, Nju Jorkun, Majemin apo Bostonin. Gjithsesi, kjo frikë i davarit kur në dhjetor 2020, Janisi nënshkroi një kontratë të re me Miluoki Baksat, 5-vjeçare me vlerë 220 milionë USD, që do të thotë 44 milionë USD në sezon. Pas kësaj erdhi edicioni që solli titullin.

“Kjo është ana ime e fortë (e karakterit), – tha Antetokumbo pas fitores me Feniksin, – unë doja ta fitoja titullin këtu, në këtë qytet dhe me këta djem. Është e lehtë të shkosh diku e të fitosh kampionatin me dikë tjetër. Unë mund ta bëja, të shkoja në një superskuadër, të bëja pjesën time dhe të fitoja titullin, por kjo është mënyra e vështië për t’ia dalë”.

Sfidanti.al