UEFA mendon ndëshkim më të ashpër për Skënderbeun

Një vit dënim mund të mos jetë mjaft për Skënderbeun. Klubi korçar mund të ndëshkohet edhe më rëndë nga UEFA, të paktën siç kuptohet nga deklaratat e zyrtarëve të futbollit europian. Për rastin e kampiones së Shqipërisë ka folur Emilio Garsia, shefi i Departamentit të UEFA-s për Integritetin dhe Disiplinën. “Organet disiplinore të UEFA-s po marrin në konsideratë masa disiplinore të vërteta”, – tha ai, ndërsa ishte i thirrur në një panel kundër manipulimit të ndeshjeve në Konventën Ndërkombëtare të Sportit në Gjenevë.

Garsia shpjegoi se çështja kundër Skënderbeut nisi me dyshimin për trukimin e dy ndeshjeve eleminatore në Ligën e Kampionëve, dhe të dy ndeshjeve në fazën e grupeve në Ligën e Europës. Garsia theksoi se “kjo ishte hera e parë kur ne ishim në gjendje të tregonim përpara Këshillit të Arbitrazhit Sportiv një seri të gjatë raportimesh”. Zyrtari i UEFA-s shtoi se shifrat nuk gënjejnë dhe po ashtu as luhatjet në baste. Skënderbeu u dënua me 1 vit përjashtim nga Europa, ndërsa ende nuk është e qartë se çfarë ndëshkimi tjetër mund të marrë UEFA ndaj tij.