Arnault dhe Milani, tentativë për mashtrim në Zvicës, Prokuroria heton

Një ndërmjetës financiar me iniciale D.V, 62 vjec nga Brescia duket se është shtirur si njeriu i besuar i Bernard Arnault në tentativë mashtrimi në Zvicër. Sipas prokuroriës së Milanos që po heton cështje, ish funksioniari I bankës duket se ka përdorur shumë herë ‘kartën Milan’ duke parë dhe zërat që qarkullonin në lidhje me një blerje të mundshme të klubit kuqezi nga ana e grupit LMVH

E përditshmja italianet ‘La Repubblica’ tregon ngjarjen; në periudhën para dhe pas pandemisë, D.V duke punuar në financimin e një projekti në pasuritë e paluajtshnme në një pronë zvicerane kishte siguruar një pjesë të kuotave të shoqërisë  edhe fakë një garancie të pashkruar që rriste prestigjin; ishte vetëdeklaruar si njeriu i besuar i Bernard Arnault në itali dhe ndërmjetësi i privilegjuar i tij për blerjen e Milanit.

Dyshimet ishin të shumta dhe u zbuluan shumë emaile false dhe tani karabinierët po hetojnë këtë tentativë mashtrimi.

Sfidanti.al