Le t’ia urojmë ditëlindjen futbollit, sot mbush 153 vjeç!

Lindi 153 vjet më parë. “Materniteti” quhej “Taverna e Frimasonëve” dhe ndodhej në kryeqytetin e Perandorisë Britanike, Londër. Futbolli nuk ka një “nënë”, por shumë “baballarë” që u mblodhën në 26 tetor 1863 në ndërtesën, tashmë ndër më të shquarat e botës, në Rrugën e Mbretëreshës së Madhe. Ishte ditë e hënë kur 12 burra

Vazhdoni leximin →