“Paolo, ishe më mirë në futboll”, Maldini humb në debutim si tenist!

Një sportist shpesh thuhet se mund të ushtrojë çdo lloj sporti, veçse jo kur përballë mund të ketë profesionistë. Këtë e provoi edhe një nga ikonat e futbollit, Paolo Maldini, i cili pësoi një humbje turpëruese në karrierën e tij të re si tenist.

Italiani, që është sot 49 vjeç, u mposht 0-2 me sete (1-6, 1-6), në një përballje të dysheve në turneun ATP “Aspria Harbër Klub” në Milano. Maldini pati në krah shokun e tij, Stefano Landonio dhe morën një ftesë (as nuk mund të kualifikoheshin ndryshe), veçse u ndeshën me tenistë të karrierës.

Polaku Tomash Bednarek dhe holandezi David Pel ishin shumë të fortë për dy italianët, edhe pse nuk janë ndër emrat e mëdhenj të tenisit dhe sot janë të vjetër. Bednarek është 35 vjeç dhe quhet specialist në dyshe, duke arritur vendin e 40-të në botë në 2014.

Pas humbjes së rëndë, Maldini u vu në lojë nga mediat e ndryshme sportive, të cilat i kujtuan “se ndoshta, do të kishe qenë më mirë po të kishe luajtur ende futboll”.

Sfidanti.al