Zhang këmbëngul për të mbajtur Interin

 Presidenti Steven Zhang nuk ka ndërmend të shesë Interin dhe po punon për rifinancimin e borxhit tashmë famëkeq me fondin amerikan Oaktree. Gazzetta dello Sport ka detajuar se si presidenti Zhang përsëriti dëshirën e tij për të mbajtur kontrollin e klubit gjatë mbledhjes më të fundit të aksionarëve, duke besuar në të ardhmen e projektit dhe planet e stadiumit të ri. Çështja kryesore e Zhang është shlyerja e kredisë për Oaktree, e cila kushton rreth 325 milionë euro dhe duhet të përfundojë deri më 20 maj 2024. Presidenti i Interit dëshiron të rifinancojë kredinë dhe është i hapur për të përfshirë një fond të ri si aksionar minoritar. Javët e fundit, ai është marrë me situatën delikate financiare të Suning Group pas vendimit të qeverisë kineze për të ndarë 650 milionë euro për kompaninë për të ndihmuar krizën e tyre të likuiditetit. Zhang shpreson të rifinancojë kredinë e Oaktree dhe të ulë normat e interesit, të cilat aktualisht qëndrojnë në 12 %. Qëllimi është që kjo çështje të zgjidhet deri në fund të vitit 2023 ose në fillim të vitit 2024 dhe bisedimet aktualisht janë duke vazhduar me të paktën dy fonde kreditore amerikane.

sfidanti.al