FIFA dhe 6 konfederatat: Nuk do të njohim Superligën

‘Duke marrë shkas nga lajmet e fundit të publikuara në media për një Superligë Evropiane të rezervuar për disa klube evropiane, FIFA dhe 6 konfederatat(AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC dhe UEFA), konfirmojnë edhe njëherë dhe nënvizojnë me forcë se një kompeticion i tillë nuk do të njihet as nga FIFA e as nga konfederata respektive-lexohet në një komunikatë për shtyp të Federatës Ndërkombëtare të Futbollit në lidhje me projektin për krijimin e një Superlige Evropiane të ndërmarrë nga disa klube.

Madje qeveria shkoi edhe më tej në këtë cështje teksa arriti deri në kërcënim me përjashtim të klubeve apo futbollistëve nga kompeticionet e saj

‘Si pasojë, cdo klub apo futbollist që do të përfshihet në këtë kompeticion, nuk do të autorizohet të marrë ojesë në asnjë prej kompeticioneve të FIFA apo konfederatës respektive-theksohej më tej në komunikatën e FIFA.

Sfidanti.al