Tani ka shumë Berisha, atëhere ishte vetëm..Safeti

Tani ka Berisha me shumicë në futboll, kurse disa dekada më parë, ka patur vetëm një Berishë. Edhe pse nuk ishte sulmues, ishte po aq i famshëm sa ata. Safet Berisha,  një futbollist elegant  dhe tepër virtuoz për kohën,që  për fatin e keq të brezit të sotëm, njihet më shumë nga rrëfenjat futbollistike, sesa nga filmimet apo dokumentarët. Një brez i tërë, plot talent dhe përkushtim, një brez me të cilin argetoheshe  shpirterisht.

Safet Berisha, ose “dogana e kuqe”, siç pagëzohej për shkak të zotësisë së tij për të  fituar një betejë  pa kompromis me sulmues të talentuar nga të katër anët e Shqipërisë.  Atëhere,  fara e sulmit ishte mbjellë kudo, në çdo ekip, kurse në kohën e tanishme, sulmuesit i blejmë më shumicë nga jashtë.  Le të dëgjojmë një frazë të Safet Berishës, që ka lënë si pusullë trashëgimie në një intervistë: “  E kam lënë futbollin në një moment të bukur të karrierës..31 vjeç.  Për shkak të rrymave të ndryshme dhe historive të pakëndshme. E dini se çfarë më ka thënë i ndjeri Medin Zhega? U mërzit populli me fytyrën tënde”.

Një batutë e Zhegës, që dinë ta  deshifrojnë vetëm futbollistët e atij brezi, që shkëlqyen në fushë me topin, i dhanë jetë miqësive të bukura sportive, kurse jeta nuk erdhi siç e meritonin.. për secilin. Populli I futbollit, ata që deheshin me lojë të freskët, kanë shumë arsye për të kujtuar një njeri dhe një sportist si Safeti.