Moldavia në formë optimale

Trajneri i kombëtares së Moldavisë, Sergei Kleshchenko, në një intervistë për portalin Moldfootball.com ka komentuar rezultatin e paprecedentë të lojtarëve të kombëtares në klubet e tyre. Gjashtë lojtarë kanë shënuar për klubet e tyre.

“Ashtu si për ju, ishte një surprizë e këndshme për ne. Në të vërtetë, një numër i madh lojtarësh kanë shënuar gola për klubet e tyre. Kjo bën të mundur që ata të arrijnë në një gjendje shumë të mirë psikologjike. Epo, ne jemi edhe më të lumtur kur ata kthehen të shëndetshëm nga klubet e tyre, sepse kemi shumë pak kohë për t’u përgatitur”.

Nuk jeni të shqetësuar se ata i shënuan të gjithë golat në klube dhe nuk do të mbetet asgjë për kombëtaren? “Sulmuesit duhet të shënojnë kudo, si në klub ashtu edhe në ekipin kombëtar. Dhe mbrojtësit kanë shënuar, do të kalojnë disa ditë, ndoshta ata do të shënojnë përsëri”.

Ju përmendët shëndetin e lojtarëve. Si është gjendja e Jon Nikolaeskut? “Ne do të jemi shumë të kujdesshëm në përgatitjen e tij për ndeshjen dhe nuk do të bëjmë asnjë parashikim për momentin. Nuk e dimë ende nëse do të luajë apo jo”.

Tashmë jeni mbledhur në bazë? A kanë ardhur të gjithë lojtarët apo jeni duke pritur për dikë tjetër? “Baboglo dhe Ryabchuk duhet të vijnë vetëm. Deri në stërvitjen e mbrëmjes ata do të jenë atje”.

 

sfidanti.al