Studimi i Reuters, goditësit e topit me kokë rrezikojnë sklerozën

Shkencëtarët kanë gjetur shenja të dëmeve në tru që mund të shkaktojnë çmenduri, harresë apo edhe probleme të tjera, te disa ish futbollistë. Sipas agjensisë Reuters, një gjë e tillë ka nxitur shqetësimet që vijnë nga goditjet e shpeshta të topit me kokë, apo nga përplasjet mes lojtarëve në fushë.

“Studimi i vogël”, siç e vlerëson Reuters, është i pari i këtij lloji i kryer me gjashtë lojtarë që kanë vdekur me sëmundjen e harresës dhe ç’rregullime personaliteti, të gjithë ish futbollistë që kanë pasur karrierë të gjatë në futboll. Të gjithë personat në fjalë kanë qenë të njohur për aftësinë e goditjes së topit me kokë.

Sfidanti.al