Te dhenat e FIFA: 100 mije transferime futbollistesh qe nga 2010

Ne 8 vitet e fundit klubet kane kryer 100 mije operacionesh te transferimeve te futbollisteve. Kjo eshte e dhena e fundit e publikuar nga FIFA ne lidhje me levizjet e regjistruara qe nga nisja e aplikimit te ITMS ne vitin 2010.

Gjithnje sipas FIFA, keto operacione te kryera ne keto 8 vitet e fundit kane perfshire ne total 50 142 futbolliste, 6837 klube dhe 199 federata nga 211 qe aderojne gjithsej ne FIFA.

Sipas FIFA ky sistem siguron transparencen, integritetin dhe administrimin e merkatos se transferimeve dhe punohet ngushte me 211 anetaret e FIFA dhe rreth 7000 klubet.

Sfidanti.al