Që nga viti 2021, Sami Khedira vendosi të largohet nga bota e futbollit profesionist, duke u larguar nga skena e sportit italian, i cili e kishte ndjekur gjatë pesë viteve që kaloi te Juventusi. Ish-mesfushori vendosi të ndjekë rrugën si trajner ose drejtues, por edhe të ndryshojë jetën, duke iu përkushtuar një aktiviteti që e zbuloi në Torino përmes shokëve të tij të ekipit italian.
Gjermani, përveçse punon si analist për DAZN në Gjermani, tani është edhe sipërmarrës në një fushë të pazakontë: ai prodhon kafe, një pije që e njohu pikërisht në Itali dhe që po përpiqet ta përhapë edhe në vendet e Evropës ku ka jetuar si lojtar. Në një intervistë për Gazzetta dello Sport, ish-lojtari i Juventusit tregoi çfarë bën tani, duke folur për këtë pasion që jo të gjithë arrijnë ta kuptojnë. Si shumë kolegë të tij, edhe ish-futbollisti hapi një biznes që nuk ka lidhje me sportin. Ai ka markën e tij të kafesë, Balira, të cilën e menaxhon bashkë me dy ortakë. Por përse vendosi të investojë në një produkt kaq të veçantë? Megjithatë, Khedira është gjerman dhe kjo pije nuk bën pjesë në traditën e tij.
Pas kësaj zgjedhjeje qëndrojnë Buffon, Chiellini dhe Bonucci. Në kohën e Juventusit, tre shokët e tij italianë të ekipit pinin rregullisht kafe pas ushqimit, duke i ndezur kureshtjen: “Para se të vija në Torino, preferoja kapuçinon ose qumështin me shkumë, ekspresi ishte shumë i fortë për mua. Te Juventusi, megjithatë, i shihja Bonuccin, Chiellinin dhe Buffonin ta pinin gjithmonë pas dreke. E konsideroja një rit elegant: bleva një makinë kafeje për shtëpi dhe fillova të apasionohesha. Nuk pi shumë kafe, për shkak të zemrës, por zgjedh kafe cilësore. ”Natyrisht, një pjesë e së kaluarës së tij nuk mund të mungonte në këtë aktivitet. Për të kujtuar vitet si futbollist, janë varietetet e kafesë që prodhon, të frymëzuara nga skuadrat ku ka luajtur. Për çdo qytet ka zgjedhur karakteristika të caktuara: “Në Shtutgart pihet kryesisht kafe e gjatë ose amerikane: prindërit e mi ankohen se ajo e quajtur ‘Torino’ është shumë e fortë për ta. Në Madrid është tipik ‘cortado’, një kafe macchiato me më shumë qumësht, kështu që kemi zgjedhur një variant më kremoz. Për Torinon kemi zgjedhur një shije të fortë me një nuancë çokollate, të menduar si ristretto ose espresso. Dhe përfundimisht, Berlini, një qytet që si gjithë veriun e Evropës nuk e pëlqen një shije të fortë. Unë preferoj një lloj kafeje, por duhet të kuptoj edhe atë që pëlqejnë të tjerët.”
sfidanti.al