Shtyhet edhe Evropiani I basketbollit I 2021, për në 2022

Kampionati Evropian I Basketbollit I parashikuar për ne vitin është shtyrë për në vitin 2022. Federata Ndërkombëtare e Basketbollit bëri një ndryshim të kalendareve të tij për t’I bërë ballë emergjencës së coronavirusit dhe për të qenë në një linjë me Lojërat Olimpike të Tokios.

Të tre turnetë paraolimpike do të zhvillohen në 22 qershor-4 korrik 2021 dhe si pasojë FIBA preferoi të shtyjë evropianin dhe AmeriCup për në  vitin pasardhës, në 1-18 shtator 2022 për të mos fryrë akoma më shumë axhendën.

Ndërsa kualifikueset për Botërornin e vitit 2023 që fillimisht u parashikuan të mbaheshin në shtator të 2022 u afruan për në gusht të 2022

Sfidanti.al