Euro 2024, 5 ndeshje konsiderohen me rrezikshmëri të lartë

Sa herë që ka një manifestim ndërkombëtar, lindin kërcënime. Tani në Euro 2024 ka ardhur edhe ai i lidhur me ultrasit. Alarmi i huliganëve ka rënë dhe Gjermania po përgatitet t’i kundërvihet. Grupe të organizuara nga Evropa Lindore po mbërrijnë në vendin teutonik, dhe çdo ditë forcat e policisë gjermane do të vendosin deri në 22 mijë njësi. Bluzat me fjalët “Euro 2024, Festivali i Dhunës” janë në shitje online, duke demonstruar se të dhunshmit po përgatiten të ndërmarrin veprime.

Pesë ndeshje me rrezikshmëri shumë të lartë incidentesh, vetëm në fazën e grupeve. E para do të luhet sonte në Gelsenkirchen, mes Serbisë dhe Anglisë, një provë e vërtetë. Pritet ardhja e 40 mijë tifozëve anglezë. Çështja kryesore është kryesisht politike. Referenca ka të bëjë me tensionet për pushtimin e Ukrainës nga Rusia, duke qenë se pjesa më e dhunshme e mbështetjes serbe është në linjë me pozicionet e Putinit. Për më tepër, shënon 25 vjetorin e bombardimit të NATO-s në Beograd, në të cilin Mbretëria e Bashkuar luajti një rol kyç.

sfidanti.al