Në Angli arrestojnë 12-vjeçarin për racizëm, por mos vallë shpëtuan?!

Në atë moshë, ende një fëmijë, ai me siguri është duke përsëritur si “papagall” apo si “majmun” atë që ka dëgjuar e mësuar nga të tjerët, më të rriturit. Mediat britanike njoftuan të skandalizuara sesi një 12-vjeçar ofendoi në mënyrë raciste në rrjetet sociale sulmuesin e Kristël Palasit, Uilfrid Zaha. Fëmija, tifoz iAston Vilës, idërgoi

Vazhdoni leximin →

Fjalimi i madh i legjendës së kriketit: Racizmi është qindravjeçar, nuk mund të ndalemi!

Në sportin, që në Shqipëri nuk njihet aq shumë, është në program një sfidë e fortë mes Anglisë dhe Indive Perëndimore. Njëri prej lojtarëve më të mirë të të gjitha kohëve, legjenda e Indive Perëndimore, Majkëll Holding, mbajti një fjalim drejtpërdrejt në televizionin “Skaj Sports”, përpara testit të parë, dhe tema ishte racizmi. Ndërsa, sportistët

Vazhdoni leximin →

Formula 1, McLaren në pistë për mjekët dhe kundër racizmit

McLaren i bashkohet fushatës ‘WeRaceAsOne’ që ka si synim mbledhjen e të ardhurave në favor të organizatave të bamirësisë që po luftojnë kundër Covid-19 teksa ndihmojnë të sëmurët. Skuderia britanike, disa herë kampione e botës në Formula 1 dëshiron të mbështesë përpjekjet e të gjithë atyre personave që këto muaj kanë qenë në vijën e

Vazhdoni leximin →