Xhorxh, Harden, Uestbruk, cili prej tyre është heroi?!

Pati shumë për të lavdëruar në superndeshjen e NBA-së mes Hjustonit dhe Oklahomës. Skuadra mike fitoi 117-112 duke konfirmuar momentin më të mirë sesa teksanët, por ata që ranë më shumë në sy ishin tre yjet në parket, Pol Xhorxhi, Xhejms Hardeni dhe Rasëll Uestbruku.

Xhorxhi ishte shënuesi më i mirë i përballjes me 45 pikë, plus edhe 11 topa në tabela, 3 asistë dhe një vjedhje topi. Ai është në duel me Xhejms Hardenin për shënimin e më shumë pikëve në sezon, dhe po ashtu për çmimin e lojtarit më të mirë.

Vetë Hardeni realizoi 42 pikë, duke qenë kjo ndeshja e 29-të me të paktën 30 pikë. Në historinë e NBA-së ka vetëm dy seri më të gjata se kjo, që të dyja të Uilt Çembërlenit, me 31 dhe 65 takime radhazi. Harden është vetëm dy ndeshje larg nga seria numër 2.

Të mos harrojmë edhe Rasëll Uestbrukun. Numri 0 vërtet nuk po shënon aq shumë sa sezonet e kaluara, por sërish po bën historinë. Ai pati një tripëll dabëll me 21 pikë, 12 topa në tabela e 11 asistë. Ishte ndeshja e 9-të radhazi me një tripëll dabëll nga Uestbruku, që barazoi serinë e Uilt Çembërlenit arritur në 1968. Ai mund ta thyejë rekordin e NBA-së në ndeshjen e radhës.

Sfidanti.al